ΜΕΝΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το ΕΚΟ Gala & Concert που διοργάνωσε η EKO Κύπρου για την υποστήριξη του φετινού Ραδιομαραθώνιου

Η ΕΚΟ Κύπρου αφιέρωσε τη βραδιά στα παιδιά που η υγεία τους δοκιμάζεται σκληρά

Λευκωσία, 02 Νοεμβρίου 2023:

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το ΕΚΟ Gala & Concert που διοργάνωσε η ΕΚΟ Κύπρου, μέλος της HELLENiQ ENERGY, ως Χρυσός Χορηγός του Ραδιομαραθώνιου 2023.

Σκοπός της φιλανθρωπικής εκδήλωσης και συναυλίας ήταν η ενίσχυση του έργου του Ραδιομαραθώνιου, του διαχρονικού θεσμού αλληλεγγύης που στηρίζει τα παιδιά εκείνα που δοκιμάζεται σκληρά η υγειά τους και τις οικογένειες τους. Όλα τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν, διατέθηκαν στο Ίδρυμα, για τις ανάγκες του πολυπλεύρου έργου του.

Το «παρών» στο ΕΚΟ Gala & Concert, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Νοέμβριου στο Pavilion Hall, έδωσε πλήθος κόσμου με τους παρευρισκόμενους να ξεπερνούν τους 800. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρώτη Κυρία της Κύπρου, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, συνεργάτες και πελάτες της ΕΚΟ, οι διοργανωτές του Ραδιομαραθώνιου CNP Cyprialife, CNP Ασφαλιστική Και Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και ο Πρόεδρος της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βαγγέλης Λιόλιος και τα μέλη της καθώς και οι παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές Δημήτρης Διαμαντίδης και Κώστας Τσαρτσαρής. Την HELLENiQ ENERGY και την ΕΚΟ Κύπρου εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου κ. Γιώργος Γρηγοράς, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης απεύθυνε διαδικτυακά ένα σύντομο χαιρετισμό.

H εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση του κορυφαίου Έλληνα σταρ, Σάκη Ρουβά, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα στήριξης του Ραδιομαραθώνιου και των παιδιών που η υγεία τους δοκιμάζεται. Κύπριοι καλλιτέχνες όπως η Χριστίνα Αβερκίου και το μουσικό συγκρότημα  Παπιγιόν πρόσθεσαν τον δικό τους τόνο στην εκδήλωση. 

Με αυτή τη φιλανθρωπική εκδήλωση, αλλά και άλλων σημαντικών πρωτοβουλιών που θα υλοποιήσει η ΕΚΟ Κύπρου εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος ως Χρυσός Χορηγός του Ραδιομαραθώνιου , αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξη της σε θεσμούς που ενισχύουν την κοινωνική αλληλεγγύη και συμβάλουν σε μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία, δίνοντας ελπίδα στα παιδιά που αποτελούν το μέλλον της χώρας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY, κύριος Ανδρέας Σιάμισιης δήλωσε: «Επιχειρηματικότητα χωρίς κοινωνικό πρόσωπο δεν μπορεί να υπάρξει. Η ΕΚΟ Κύπρου ως η  μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία της χώρας, με 20ετή παρουσία, έχει υλοποιήσει ένα πλήθος ενεργειών Εταιρικής Ευθύνης για τις οποίες είμαστε όλοι, περήφανοι. Μέσα από τα Προγράμματα και τις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας, δημιουργούμε προστιθέμενη αξία για την Κυπριακή κοινωνία και τους συμπολίτες μας. Με την αποψινή φιλανθρωπική εκδήλωση, ο Όμιλός μας συμβάλλει στην ενίσχυση του Ραδιομαραθώνιου και του πολύ σημαντικού έργου που επιτελεί. Μαζί, βοηθάμε με έμπρακτο τρόπο τα παιδιά που υποστηρίζει το Ίδρυμα να ζήσουν σε έναν κόσμο που προσφέρει ευκαιρίες σε όλους, ανεξαρτήτως των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν».

Τον δικό του απολογισμό της βραδιάς έκανε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου, κύριος Γιώργος Γρηγοράς, ο οποίος ανέφερε: «Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε ένα πολύπλευρο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας, αυξάνοντας κάθε χρόνο τον θετικό αντίκτυπο που έχει στις ζωές των συνανθρώπων μας. Με στοχευμένες πρωτοβουλίες για τη νέα γενιά, το περιβάλλον, τον αθλητισμό και βεβαίως για την οδική ασφάλεια, δημιουργούμε προστιθέμενη αξία για την κυπριακή κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τον Ραδιομαραθώνιο Κύπρου και υλοποιούμε ένα πλήθος ενεργειών με στόχο να προσφέρουμε τα μέγιστα στον θεσμό και να παρακινήσουμε και εμείς με τη σειρά μας το κοινό να ενεργοποιηθεί προς την ίδια κατεύθυνση.»

Η πρώτη κυρία της Κύπρου κα Φίλιππα Καρσερά Χριστοδουλίδη δήλωσε:

«Θεμελιώδης αρχή του Ραδιομαραθώνιου είναι αυτή της αλληλεγγύης. Μέσα σε αυτές τις τόσο απρόβλεπτες εποχές, που η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια κυριαρχούν, ο Ραδιομαραθώνιου υπάρχει για να δώσει στα παιδιά μας που έχουν ανάγκη, τη βεβαιότητα ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα στηρίξουμε στη δύσκολη μάχη της υγείας τους.

Όλοι όσοι εργαζόμαστε για την επιτυχία του Ραδιομαραθώνιου, αναγνωρίζουμε το μέγεθος της ευθύνης και τη σημαντικότητα της αποστολής μας. Αποστολή που γίνεται πράξη μέσα από τη ‘Δύναμη της Αγάπης’ και τη συμμετοχή χιλιάδων συμπολιτών μας, που αγκαλιάζουν το θεσμό και προσφέρουν με ανιδιοτέλεια εθελοντική και οικονομική στήριξη»

Ο CEO του ομίλου CNP CYPRUS, Τάκης Φειδία, τόνισε: Σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα, ανασφάλεια και ανησυχία, μεγαλώνει η ανάγκη να προσφέρουμε στα παιδία ένα ασφαλές περιβάλλον. Για τον όμιλο CNP CYPRUS και τις εταιρείες CNP CYPRIALIFE και CNP ASFALISTIKI, η έννοια της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης συνδέεται στις μέρες μας, ακόμη περισσότερο, με την κοινωνική υπευθυνότητα. Ο Ραδιομαραθώνιος ξεχωρίζει, γιατί είναι ένας δυναμικός θεσμός που εξελίσσεται μέσα στο χρόνο και προσαρμόζεται στα νέα κοινωνικά δεδομένα και στις προκλήσεις των καιρών. Αγκαλιάζεται από την κυπριακή κοινωνία και παίρνει έμπνευση από αυτή. Πρόκειται για τη Δύναμη του ‘Μαζί’, που ενώνεται με τη ‘Δύναμη Αγάπης’ για τα παιδιά μας.»

Ο Ραδιομαραθώνιος ενισχύει τα παιδιά που δοκιμάζεται η υγεία τους και τις οικογένειες τους, παρέχοντας τους οικονομική βοήθεια.  Η ΕΚΟ Κύπρου, ως Χρυσός Χορηγός ενός διαχρονικά καταξιωμένου θεσμού, στέκεται στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών τους που μας έχουν όλους ανάγκη.

Σχετικά με την ΕΚΟ Κύπρου

Η Εταιρεία EKO CYPRUS LIMITED είναι κατά 100% θυγατρική του Ομίλου HELLENiQ ENERGY. Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία υγρών καυσίμων, λιπαντικών και υγραερίου, χύμα αλλά και εμφιαλωμένου, σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Το δίκτυο πρατηρίων της ΕΚΟ Κύπρου κατέχει με διαφορά την πρώτη θέση στα καύσιμα κίνησης. Η Εταιρεία ανέλαβε τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στο Βασιλικό, μια επένδυση που στην πλήρη ανάπτυξή της θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια Ευρώ. Η συνεισφορά της ΕΚΟ Κύπρου στην αγορά εργασίας είναι εξίσου σημαντική: περισσότεροι από 1,500 εργαζόμενοι απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στην Εταιρεία και τις συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες και πρατήρια με σήμα της ΕΚΟ.

Σχετικά με τη HELLENiQ ENERGY

Η HELLENiQ ENERGY, γνωστή μέχρι και πρόσφατα ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, είναι ένας κορυφαίος ολοκληρωμένος ενεργειακός Όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία  ιδρύθηκε το 1998 και δραστηριοποιείται σε 6 χώρες, με χαρτοφυλάκιο που εκτείνεται σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα αξίας. Το 2022, ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε €14,5 δισ. και τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA σε €1.601 εκατ., ενώ οι συνολικές επενδύσεις έφτασαν στα  €512 εκατ..

H HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εφοδιασμό και εμπορία ενέργειας, εστιάζοντας πλέον ολοένα και περισσότερο σε νέες, πιο καθαρές μορφές, καθώς και σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας, στο σύνολο της αλυσίδας αξίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, περιλαμβάνει τη διύλιση, τον εφοδιασμό και εμπορία πετρελαίου και πετροχημικών προϊόντων, την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων και την εμπορία καυσίμων, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται ραγδαία στις ΑΠΕ. Η εταιρεία, μέσω κοινοπραξιών και συμμετοχών, έχει σημαντική παρουσία επίσης στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η HELLENiQ ENERGY υλοποιεί με γοργούς ρυθμούς το ολοκληρωμένο στρατηγικό πρόγραμμα “Vision 2025”, για τον ενεργειακό και ψηφιακό μετασχηματισμό. Το επενδυτικό πρόγραμμα θα ξεπεράσει τα 4 δισ. ευρώ, για την υλοποίηση σημαντικών έργων εκσυγχρονισμού των διυλιστηρίων και την παραγωγή «καθαρότερων» υγρών καυσίμων χαμηλών εκπομπών, αλλά και την ουσιαστική διείσδυση στη Νέα Ενέργεια και στις ΑΠΕ. Κύριος στόχος της Εταιρείας είναι να αποτελέσει τον κορυφαίο πάροχο ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, με ορίζοντα τη μείωση του αποτυπώματός της κατά 50% έως το 2030 και την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών έως το 2050. 

Η HELLENiQ ENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο κέντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της, έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης πρόσβασης στη βιώσιμη ενέργεια για όλους. Η Εταιρεία ως βασικός επενδυτής, εργοδότης, αλλά και ενεργό μέλος της κοινωνίας έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στις χώρες δραστηριοποίησής της, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να είναι ένας σταθερά αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος.

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!