ΜΕΝΟΥ

ΕΚΟ Κύπρου: Εκστρατεία Αγάπης για Παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία

Για ένατη συνεχή χρονιά, την εβδομάδα από 27 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου, η ΕΚΟ Κύπρου διοργανώνει εκστρατεία αγάπης για την ενίσχυση του Ιδρύματος «Ελπίδα», με στόχο να στηρίξει τα παιδιά  που αντιμετωπίζουν καρκίνο και λευχαιμία και μαζί με τις οικογένειές τους δίνουν τη δική τους μάχη για αποθεραπεία. Οι άνθρωποι της εταιρείας στα πρατήρια της ΕΚΟ γίνονται οι πρωταγωνιστές αυτής της μεγάλης προσπάθειας, που αποσκοπεί στη συγκέντρωση χρημάτων μέσω της πώλησης καυσίμων.

Συγκεκριμένα, η ΕΚΟ αλλά και οι πρατηριούχοι θα προσφέρουν στο Ίδρυμα Ελπίδα μέρος των εσόδων τους από τις πωλήσεις, σε μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης που πλέον έχει αναδειχθεί σε θεσμό και καταδεικνύει τα ανεξάντλητα αποθέματα ανθρωπιάς και αγάπης της κυπριακής κοινωνίας. Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της εβδομάδας που θα υλοποιηθεί η εκστρατεία, οι εργαζόμενοι των πρατηρίων θα εξυπηρετούν τους καταναλωτές φορώντας φανέλες στις οποίες θα αναγράφεται το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας.

«Μέσα από τέτοιες δράσεις γινόμαστε οι ίδιοι καλύτεροι άνθρωποι, γιατί ακριβώς ιεραρχούμε την αλληλεγγύη ως μια από τις κορυφαίες αξίες της ανθρώπινης συνύπαρξης», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου κ. Γιώργος Γρηγοράς, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα για την επιτυχία που θα καταγράψει και η φετινή δράση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η Εβδομάδα Αγάπης δεν είναι άλλη μια ενέργεια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αλλά ένας θεσμός που αγκαλιάζεται κάθε φορά από όλο και περισσότερους ανθρώπους, κάτι που μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια με ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Δίνουμε όλη τη θετική μας ενέργεια και με στοχευμένες πρωτοβουλίες θέλουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των  συνανθρώπων μας και, ιδιαίτερα, των μικρών μαχητών της ζωής που το έχουν περισσότερο ανάγκη».  

Οι προσπάθειες της ΕΚΟ για ενίσχυση του Ιδρύματος «Ελπίδα», στον αγώνα για την αντιμετώπιση του καρκίνου και της λευχαιμίας, δεν σταματούν με τη συγκεκριμένη εκστρατεία. Η EKO Energy, εταιρεία του Ομίλου ΗΕLLENiQ ENERGY που δραστηριοποιείται στον τομέα της προμήθειας πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, προχώρησε και στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στους ξενώνες του ιδρύματος, για την κάλυψη των ενεργειακών του αναγκών. Η εξέλιξη αυτή, συμβάλλει αποτελεσματικά στη δραστική μείωση του ενεργειακού κόστους και στη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Ιδρύματος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το http://www.eko.com.cy

Σχετικά με την ΕΚΟ CYPRUS LIMITED

Η Εταιρεία EKO CYPRUS LIMITED είναι κατά 100% θυγατρική της HELLENiQ ENERGY. Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία υγρών καυσίμων, λιπαντικών και υγραερίου, χύμα αλλά και εμφιαλωμένου, σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Το δίκτυο πρατηρίων της EKO CYPRUS LIMITED κατέχει με διαφορά την πρώτη θέση στα καύσιμα κίνησης. Η Εταιρεία ανέλαβε τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στο Βασιλικό, μια επένδυση που στην πλήρη ανάπτυξή της θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Η συνεισφορά της ΕΚΟ CYPRUS LIMITED στην αγορά εργασίας είναι εξίσου σημαντική: περισσότεροι από 1,500 εργαζόμενοι απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στην Εταιρεία και τις συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες και πρατήρια με σήμα της ΕΚΟ.

Σχετικά με τη HELLENiQ ENERGY

Η HELLENiQ ENERGY, γνωστή μέχρι και πρόσφατα ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, είναι ένας κορυφαίος ολοκληρωμένος ενεργειακός Όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1998 και δραστηριοποιείται σε 6 χώρες, με χαρτοφυλάκιο που εκτείνεται σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα αξίας. Το 2023, ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε €12.8 δισ. και τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA σε €1.237 εκατ., ενώ οι συνολικές επενδύσεις έφτασαν στα  €291 εκατ..

Η HELLENiQ ENERGY προωθεί τον ενεργειακό μετασχηματισμό σε όλες τις αγορές της, αγκαλιάζοντας την καινοτομία και αναπτύσσοντας νέες πρωτοβουλίες. Κύριος στόχος της εταιρείας είναι να αποτελέσει τον κορυφαίο πάροχο ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των αιτιών και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

H HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εφοδιασμό και εμπορία ενέργειας, εστιάζοντας πλέον ολοένα και περισσότερο σε νέες, πιο καθαρές μορφές, καθώς και σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. To διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, στο σύνολο της αλυσίδας αξίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, περιλαμβάνει τη διύλιση, τον εφοδιασμό και εμπορία πετρελαίου και πετροχημικών προϊόντων, την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων και την εμπορία καυσίμων, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται ραγδαία στις ΑΠΕ. Η εταιρεία, μέσω κοινοπραξιών και συμμετοχών, έχει σημαντική παρουσία επίσης στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η HELLENiQ ENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο κέντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της, έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης πρόσβασης στη βιώσιμη ενέργεια για όλους. Η εταιρεία ως βασικός επενδυτής, εργοδότης, αλλά και ενεργό μέλος της κοινωνίας, έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στις χώρες δραστηριοποίησής της, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να είναι ένας σταθερά αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος.

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!