ΜΕΝΟΥ

Σύμμαχοι σε κάθε «μέτωπο», η EKO Kύπρου ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου!

Με σύνθημα «Ενώνουμε δυνάμεις με ενέργεια για τη ζωή» η ΕΚΟ Κύπρου γνωστοποίησε επισήμως την επικείμενη συνεργασία της με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου. Στόχος η έμπρακτη προσφορά στον συνάνθρωπο, την κοινωνία, καθώς και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού πλούτου αλλά και της περιουσίας.

Την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου, κ. Γιώργος Γρηγοράς, ανακοίνωσε την αμοιβαία υποστήριξη για την επίτευξη του κοινού στόχου τους στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Παρόντες ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ. Μάριος Χαρτσιώτης, ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, κ. Νίκος Λογγίνος, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, η Διευθύντρια της Εταιρικής Ευθύνης του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πυροσβεστών Κύπρου, μέλη από το προσωπικό και τη διεύθυνση της ΕΚΟ Κύπρου, εκπρόσωποι ΜΜΕ και εκλεκτοί προσκεκλημένοι.  

Κινούμενη στη βάση της εταιρικής της κουλτούρας και έχοντας πάντοτε ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, η ΕΚΟ Κύπρου προχώρησε στην προβολή του βίντεο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη συνεργασία. Το περιεχόμενό του, μεστό και ξεκάθαρο. Στηρίζεται σε τρεις στρατηγικούς πυλώνες: Στην παροχή πόρων και εξοπλισμού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, στη δημιουργία υποδομής μέσω της εκπαίδευσης αξιωματικών της Υπηρεσίας και στην επιμόρφωση των πολιτών με στόχο την αποτροπή πρόκλησης πυρκαγιών. 

Κατ’ επέκταση ο κ. Γρηγοράς έκανε λεπτομερή αναφορά στη χορηγία. Το πρώτο μέρος αφορά την αγορά δύο ολοκληρωμένων σετ εξοπλισμού, που αποτελείται από έξι διασωστικά εργαλεία. Αυτά τα δυο σετ θα καλύψουν τις ανάγκες δύο πόλεων. Απώτερος στόχος, να γίνει αγορά πέντε σετ στο σύνολο με σκοπό την κάλυψη των αναγκών όλων των πόλεων.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου τόνισε ότι η Εταιρεία θα παραχωρήσει, επίσης, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου μία φουσκωτή βάρκα και εξοπλισμό που θα συμπεριλαμβάνει σωσίβια, κράνος γάντια και μια ειδική στολή. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση περιστατικών απεγκλωβισμού ή άλλων ατυχημάτων σε θάλασσες, φράγματα, ποταμούς και στην περίπτωση πλημμυρών, όπως αυτές που βίωσαν πρόσφατα συνάνθρωποί μας στην Ελλάδα.

Επιπλέον, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της εκπαίδευσης για την άρτια ανταπόκριση των μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου στα καθημερινά περιστατικά, η ΕΚΟ Κύπρου θα επιχορηγήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε οκτώ αξιωματικούς στο Fire Service College, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο αναγνωρίζεται ως ο κορυφαίος πάροχος παγκοσμίως στην εκπαίδευση πυροσβεστών και άλλων ειδικών μονάδων διάσωσης και υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Γρηγοράς ανέφερε ότι θα τοποθετηθούν μηνύματα πρόληψης πυρκαγιών σε είκοσι πυροσβεστικά οχήματα και θα υλοποιηθεί μία μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία, η οποία θα αποτελείται από τρία κύματα επικοινωνίας. Το πρώτο κύμα θα ξεκινήσει το Πάσχα προς αποφυγή των πυρκαγιών που δημιουργούνται λόγω των πασχαλινών εθίμων και πυροτεχνημάτων, το δεύτερο κύμα θα εστιάσει στην αποτροπή πυρκαγιών που παρατηρούνται κυρίως στις ορεινές περιοχές κατά την καλοκαιρινή περίοδο και το τρίτο κύμα θα ξεκινήσει τα Χριστούγεννα, εστιάζοντας στην πρόληψη πυρκαγιών που προκαλούνται από χριστουγεννιάτικους διάκοσμους, τζάκια και θερμάστρες. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ. Μάριος Χαρτσιώτης, τόνισε ότι: «Η προσφορά της ΕΚΟ Κύπρου στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής της ευθύνης, με τη ευγενή της χορηγία για αγορά νέου διασωστικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών όλων των πόλεων της χώρας, αλλά και την κάλυψη του κόστους για την παροχή αναβαθμισμένης εκπαίδευσης των μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έρχεται αρωγός στην προσπάθεια της Κυβέρνησης, αλλά και του Υπουργείου να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα τον επαγγελματισμό και τις δυνατότητες ανταπόκρισης της Υπηρεσίας σε διάφορα συμβάντα. Τέτοιες πρωτοβουλίες, αφενός ενδυναμώνουν και ενισχύουν επιχειρησιακά τον βαθμό ετοιμότητας και ανταπόκρισης της Υπηρεσίας, και αφετέρου, ενισχύουν ακόμα περισσότερο το ηθικό των ιδίων των μελών της, τα οποία, εισπράττουν την αναγνώριση του έργου που επιτελούν, μέσα από την έμπρακτη στήριξη της κοινωνίας των πολιτών. Εκ μέρους, λοιπόν, της Κυβέρνησης θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την ΕΚΟ Κύπρου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, κ. Γιώργο Γρηγορά, για την πρωτοβουλία την οποία ανέλαβαν και την ίδιαν ώρα να σας διαβεβαιώσω ότι η βοήθεια που παρέχεται σήμερα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία θα αξιοποιηθεί στον καλύτερο δυνατό βαθμό, πάντοτε προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών της…».

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η ομιλία του Αρχιπύραρχου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, κ. Νίκου Λογγίνου, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέσα από το πολυδιάστατο έργο της, καλείται να αντιμετωπίζει καθημερινά περιστατικά ευρείας φύσεως, γι’ αυτό και βρίσκεται ψηλά στην εκτίμηση του κοινού. Με χαρά και ικανοποίηση αγκαλιάζουμε εγκάρδια την προσφορά της ΕΚΟ Κύπρου, η οποία μέσα στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ενισχύει διασωστικό εξοπλισμό, επιχορηγεί εκπαίδευση υπαξιωματικών μας στο εξωτερικό και συμβάλλει σε εκστρατεία διαφώτισης του κοινού σε θέματα πυρασφάλειας. Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην ΕΚΟ Κύπρου και στον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, κ. Γιώργο Γρηγορά, για τη δωρεά αυτή, καθώς τέτοιες ευγενικές πρωτοβουλίες υποστηρίζουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καθιέρωσή της ως μία σύγχρονη, αξιόμαχη και αποτελεσματική δύναμη, όπου μέσω της παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ενδυναμώνει το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη και κατοχυρώνει την κοινωνική ασφάλεια και την αποδοτικότερη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος…».

Σχετικά με την ΕΚΟ CYPRUS LIMITED

Η Εταιρεία EKO CYPRUS LIMITED είναι κατά 100% θυγατρική της HELLENiQ ENERGY. Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία υγρών καυσίμων, λιπαντικών και υγραερίου, χύμα αλλά και εμφιαλωμένου, σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Το δίκτυο πρατηρίων της EKO CYPRUS LIMITED κατέχει με διαφορά την πρώτη θέση στα καύσιμα κίνησης. Η Εταιρεία ανέλαβε τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στο Βασιλικό, μια επένδυση που στην πλήρη ανάπτυξή της θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Η συνεισφορά της ΕΚΟ CYPRUS LIMITED στην αγορά εργασίας είναι εξίσου σημαντική: περισσότεροι από 1,500 εργαζόμενοι απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στην Εταιρεία και τις συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες και πρατήρια με σήμα της ΕΚΟ.

Σχετικά με τη HELLENiQ ENERGY

Η HELLENiQ ENERGY, γνωστή μέχρι πρόσφατα ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ιδρύθηκε το 1998 και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ενεργειακούς Ομίλους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της καλύπτει όλο το εύρος της ενεργειακής αλυσίδας αξίας, με δραστηριότητες σε 6 χώρες.

Η HELLENiQ ENERGY αγκαλιάζει την καινοτομία και προωθεί ενεργά τον ενεργειακό μετασχηματισμό σε όλες τις αγορές. Στόχος της εταιρείας είναι να καταστεί καθετοποιημένος πάροχος ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα και να βελτιώσει τις διαδικασίες λειτουργίας της, ώστε να μειώσει δραστικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της κατά 50% μέχρι το 2030, με απώτερο στόχο να πετύχει μηδενικό αποτύπωμα μέχρι το 2050.

Η HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στους κλάδους της παραγωγής, προμήθειας και εμπορίας όλων των μορφών ενέργειας, με ιδιαίτερη έμφαση στις πιο καθαρές μορφές ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές της. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας στην αλυσίδα αξίας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου περιλαμβάνει τη διύλιση, τον εφοδιασμό και την πώληση πετρελαιοειδών και πετροχημικών, την έρευνα και την παραγωγή υδρογονανθράκων και την εμπορία καυσίμων, ενώ αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μέσω κοινοπραξιών και άλλων συμμετοχών, η HELLENiQ ENERGY έχει εδραιώσει την παρουσία της στην παραγωγή, την προμήθεια και την εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η HELLENiQ ENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της και προωθεί τη μακροπρόθεσμη πρόσβαση στη βιώσιμη ενέργεια για όλους. Ως σημαντικός επενδυτής, εργοδότης, αλλά και ως ενεργό μέλος της κοινωνίας, η εταιρεία έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, ενώ φιλοδοξεί να καταστεί υποδειγματικός εταιρικός πολίτης.

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!