ΜΕΝΟΥ

Δωρεά υπερσύγχρονου drone στην Αστυνομία από την Πετρολίνα

Μια προσθήκη που αναβαθμίζει σημαντικά τον σύγχρονο εξοπλισμό της Αστυνομίας Κύπρου

Ένα υπερσύγχρονο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) προστέθηκε πριν από μερικές ημέρες στον τεχνολογικό εξοπλισμό της Αστυνομίας Κύπρου. Πρόκειται για ένα τετρακόπτερο DJI Matrice RTK 300, το οποίο αποτελεί δωρεά της κυπριακής εταιρείας πετρελαιοειδών Πετρολίνα προς την Αστυνομία.

Το υπερσύγχρονο drone παραδόθηκε από τον Εκτελεστικό Διευθύνων Σύμβουλο (CEO) της Πετρολίνα, κ. Ντίνο Λευκαρίτη, στον Αρχηγό Αστυνομίας, κ. Στέλιο Παπαθεοδώρου, στο πλαίσιο τελετής που πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2022, στο Τμήμα Τεχνολογικής Ανάπτυξης του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Το συγκεκριμένο drone, το οποίο καλύπτει εμβέλεια μεγαλύτερη των 6χλμ και φθάνει σε υψόμετρο πτήσης τα 500μ., διαθέτει πολλαπλές κάμερες και μπορεί να αξιοποιηθεί σε διάφορες αποστολές και επιχειρήσεις της Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων η κατάσβεση πυρκαγιών, η αστυνόμευση, ο εντοπισμός ελλειπόντων προσώπων κ.τ.λ.

Παραλαμβάνοντας το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ο Αρχηγός της Αστυνομίας ευχαρίστησε τον κ. Λευκαρίτη, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια προσθήκη, η οποία αναβαθμίζει σημαντικά τον εξοπλισμό της Αστυνομίας. Υπογράμμισε ότι το νέο αυτό drone θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της πρόληψης και πάταξης του εγκλήματος, καθώς και για ενίσχυση της κοινωνικής δράσης της Αστυνομίας. Από την πλευρά του, ο κ. Ντίνος Λευκαρίτης σημείωσε ότι είναι με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που η Πετρολίνα προχώρησε σε αυτή τη δωρεά, θέλοντας να στηρίξει το έργο της Αστυνομίας Κύπρου. Όπως τόνισε ο Εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος (CEO)  της Εταιρείας, μέσα από τις δράσεις της, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, η Πετρολίνα προσπαθεί να βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της κυπριακής κοινωνίας».

 

 

 

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!