ΜΕΝΟΥ

Διαθέσιμο για παραγγελία από €33,300 το νέο Toyota Corolla Cross

Το ολοκαίνουργιο Toyota Corolla Cross φτάνει σύντομα στην Κύπρο και έρχεται για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την παρουσία και τη συμβολή της Toyota στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία C. Το νέο Toyota Corolla Cross έρχεται να επισφραγίσει το πιο δημοφιλές σε πωλήσεις μοντέλο παγκοσμίως σε μια SUV  έκδοση η οποία διατίθεται με σύστημα κίνησης 5ης  γενιάς αυτοφορτιζόμενο, πλήρως υβριδικό, FWD (εμπρός-) ή AWD-i (έξυπνο σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς).

Παράλληλα το νέο μοντέλο έρχεται εξοπλισμένο με σύγχρονο σύστημα ψυχαγωγίας πολυμέσων με μεγάλη γκάμα χαρακτηριστικών συνδεσιμότητας και το πρώτο ψηφιακό κομβιόμετρο οδηγού 12,3 ιντσών της Toyota.

Το Toyota Corolla Cross  χαρακτηρίζεται από ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας, καθώς  στο μοντέλο αξιοποιείται πλήρως το σύστημα T-Mate, το οποίο αφορά σε έναν συνδυασμό της τελευταίας γενιάς Toyota Safety Sense με ένα νέο σύστημα διακοπής οδήγησης έκτακτης ανάγκης που ταυτόχρονα περιλαμβάνει πρόσθετα προηγμένα συστήματα ενεργητικής υποβοήθησης οδήγησης και στάθμευσης.

Η άφιξη του νέου μοντέλου έρχεται να συμπληρώσει δυναμικά  τη γκάμα SUV της Toyota, η οποία είναι η μεγαλύτερη και πιο ευρεία σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τον στόχο της Toyota για την επίτευξη του αριθμού των 400.000 πωλήσεων -που αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς 9% της πιο ανταγωνιστικής κατηγορίας αυτοκινήτων στην Ευρώπη- έως το 2025.

Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ SUV

Το ολοκαίνουργιο Toyota Corolla Cross εμπεριέχει όλα τα χαρακτηρίστηκα της σειράς  SUV ενώ ταυτόχρονα περιλαμβάνεται στην  κατηγορία C, συνδυάζοντας πρακτικότητα και δυναμικό σχεδιασμό στη γκάμα μοντέλων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο.

Το νέο SUV δεν έρχεται, απλώς για να συμπληρώσει την οικογένεια των παραγώγων Corolla – δίπλα στο hatchback, και το sedan, αλλά για να ολοκληρώσει πανηγυρικά ολόκληρη τη σειρά SUV της Toyota, η οποία προσφέρει πλέον στους πελάτες της τη μεγαλύτερη γκάμα  SUV στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το μοντέλο βασίζεται στη φιλοσοφία TNGA της Toyota, καθώς το Corolla Cross διαθέτει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην πλατφόρμα GA-C, οι οποίες προσφέρουν οφέλη στο στιλ, στην ευρυχωρία και άνεση, στην τεχνολογία και στη δυναμική οδηγική εμπειρία που χαρακτηρίζει το όχημα.

ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Το δυναμικό και στιβαρό στιλ του νέου SUV της Toyota έχει προσαρμοστεί, ειδικά στην ευρωπαϊκή αγορά, με έναν μοναδικό συνδυασμό προβολέων και συμπλέγματος πίσω φανών που συμπληρώνει τη διπλή τραπεζοειδή εμπρόσθια μάσκα, τα τρισδιάστατα φτερά και την κωνική καμπίνα ενός SUV πόλης.

Το Toyota Corolla Cross έχει μήκος 4.460 mm, πλάτος 1.825 mm, ύψος 1.620 mm και μεταξόνιο 2.640 mm. Τοποθετείται ανάμεσα στο Toyota C-HR και το RAV4 στην καρδιά της άκρως ανταγωνιστικής ευρωπαϊκής κατηγορίας C-SUV, προσφέροντας την άνεση, την πρακτικότητα και την ευελιξία που είναι απαραίτητες για δραστήριες οικογένειες με μικρά παιδιά.

Στο εσωτερικό το νέο μοντέλο παρέχει εξαιρετική ορατότητα σε όλους τους επιβάτες, άφθονο χώρο για το κεφάλι και τα πόδια, τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω  καθίσματα, μεγάλα ανοίγματα πίσω θυρών, ενισχυμένο φωτισμό αλλά και αίσθηση ευρυχωρίας που τονίζεται από την πανοραμική ηλιοροφή. Ο χώρος φόρτωσης συνδυάζει το χαμηλό ύψος των άκρων με εύκολη πρόσβαση, λόγω του μεγάλου ανοίγματος πόρτας που καθιστά το Toyota Corolla Cross βολικό στη φόρτωση μεγάλων αντικειμένων όπως καροτσάκι ή ποδήλατο.

ΝΕΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 5ης ΓΕΝΙΑΣ

Το Toyota Corolla Cross είναι το πρώτο μοντέλο της Toyota παγκοσμίως που επωφελείται από το νέο υβριδικό σύστημα πέμπτης γενιάς. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης 5ης  γενιάς της Toyota, πλήρως υβριδικό FWD (μπροστά) ή AWD-i (έξυπνη τετρακίνηση), βασίζεται στον προκάτοχό του με περισσότερη ροπή, ενισχυμένη ηλεκτρική ισχύ, μεγαλύτερη απόδοση και αυξημένη οδηγική απόλαυση.

Το κιβώτιο ταχυτήτων/διαφορικό έχει επανασχεδιαστεί και συνοδεύεται από νέα συστήματα λίπανσης και διανομής λαδιού τα οποία χρησιμοποιούν λάδι χαμηλού ιξώδους. Αυτό συμβάλλει στη βελτίωση της απόδοσης και της ισχύος χάρη στις μειωμένες ηλεκτρικές και μηχανικές απώλειες.

Το νέο μοντέλο διαθέτει το πιο εξελιγμένο και σύγχρονο  σύστημα μπαταριών Li-ion,  το οποίο είναι πιο ισχυρό και 40% ελαφρύτερο από πριν. Η απόδοση του κινητήρα έχει παράλληλα βελτιωθεί με αποτέλεσμα η συνολική απόδοση του συστήματος να αυξάνεται σε ποσοστό πάνω από 8%.

Το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης FWD 2.0 λίτρων παράγει 146 kW/197 ίππους, προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 8,1 δευτερόλεπτα. Η παραλλαγή AWD-i διαθέτει έναν πρόσθετο, ισχυρό ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, ο οποίος αναπτύσσει εντυπωσιακά 30,6 kW.

Ο πίσω κινητήρας εμπλέκεται αυτόματα για μεγαλύτερη πρόσφυση, οδηγική αυτοπεποίθηση και ηρεμία σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης. Με τον εξοπλισμό αυτόν, το AWD-i Corolla Cross μοιράζεται τις επιδόσεις επιτάχυνσης της έκδοσης FWD.

Η οδηγική αίσθηση του υβριδικού συστήματος 5ης γενιάς έχει επίσης βελτιωθεί περαιτέρω. Το σύστημα είναι πλέον ακόμη πιο γραμμικό, προβλέψιμο και ελεγχόμενο υπό την επιτάχυνση, με την ταχύτητα του οχήματος να προσαρμόζεται ακόμα περισσότερο στις στροφές του κινητήρα για να παρέχει μια πιο διαισθητική και φυσική εμπειρία οδήγησης.

Αυτό επιτεύχθηκε με επαναβαθμονόμηση της σχέσης μεταξύ της εισόδου του πεντάλ γκαζιού του οδηγού και της πραγματικής απόκρισης από το σύστημα μετάδοσης κίνησης.

ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Πολυάριθμες προηγμένες τεχνολογίες συνοδεύουν το ολοκαίνουργιο Toyota Corolla Cross, καθώς επωφελείται από ένα αναβαθμισμένο HMI (Human Machine Interface) με την πιο πρόσφατη τεχνολογία πολυμέσων, ενώ η ειδική ευρωπαϊκή διάταξη ταμπλό συνθέτει ένα ολοκαίνουργιο, πολλαπλών διαμορφώσεων, ψηφιακό πιλοτήριο οδηγού 12,3 ιντσών και μια κεντρική οθόνη πολυμέσων 10,5 ιντσών.

Το ψηφιακό πιλοτήριο 12,3 ιντσών διαθέτει ολοκαίνουργιο λογισμικό, είναι το μεγαλύτερο στην κατηγορία του και προσφέρει μέγιστο χώρο για περιεχόμενο, ευρεία ευελιξία και επιλογές προσαρμογής και εξατομίκευσης, όπως κατανάλωση καυσίμου, λειτουργία υβριδικού συστήματος και πλοήγηση.

Ακόμα διαθέτει νέο ταχύτερο επεξεργαστή, την πιο πρόσφατη High Definition, οθόνη αφής 10,5 ιντσών σύστημα ψυχαγωγίας πολυμέσων που περιλαμβάνει ασύρματη Apple CarPlay και ενσύρματη συνδεσιμότητα Android Auto, καθώς και ένα πακέτο Toyota Smart Connect.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Τέλος, το ολοκαίνουργιο Toyota Corolla Cross είναι εξοπλισμένο με T-Mate, το οποίο συνδυάζει το πακέτο Toyota Safety Sense τελευταίας γενιάς με άλλα ενεργά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και παρκαρίσματος για να κάνει όχι μόνο την οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη, αλλά και για την προστασία τόσο όλων των επιβατών, όσο και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου σε διάφορα σενάρια.

Για πρώτη φορά, το Pre-Collision System προσφέρει Acceleration Suppression σε χαμηλή ταχύτητα και Intersection Cut-In Traffic Assist, καθώς και βελτιωμένη ανίχνευση κίνησης αντίθετης κυκλοφορίας, αλλά και Intersection Turn Assist.

Οι άλλες πρόσθετες νέες λειτουργίες Toyota Safety Sense περιλαμβάνουν ένα σύστημα επείγουσας διακοπής οδήγησης (EDSS) και ενημερώσεις Over The Air (OTA) που διατηρούν τις λειτουργίες ενημερωμένες και προσθέτουν νέες κατά τη διάρκεια ζωής του οχήματος. Επιπλέον, έχουν γίνει βελτιώσεις στο Full Speed ​​Range Adaptive Cruise Control (FSR ACC), και στα συστήματα Lane Trace Assist (LTA) και Road Sign Assist (RSA).

Το T-Mate προσφέρει υποβοήθηση στην οδήγηση μέσω Blind Spot Monitor (BSM) με Safety Exit Assist (SEA), Auto High Beam System (AHB), υποβοήθηση στάθμευσης με Toyota Teammate Advanced Park, Panoramic View Monitor (PVM), Rear Cross Traffic ειδοποίηση με Automatic Braking (RCTAB) και Intelligent Clearance Sonar (ICS).

Προσθέτοντας ακόμη υψηλότερα επίπεδα παθητικής ασφάλειας στην πλατφόρμα υψηλής ακαμψίας GA-C του νέου Corolla Cross, ένας νέος μπροστινός κεντρικός αερόσακος έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει τους επιβάτες των μπροστινών καθισμάτων να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης.

Από την εισαγωγή του στην αγορά, το 1966, περισσότερα από 50 εκατομμύρια Corolla έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο. Το νέο Corolla Cross ενισχύει τον στόχο της Toyota για την επίτευξη του αριθμού των 400.000 πωλήσεων -που αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς 9% της πιο ανταγωνιστικής κατηγορίας αυτοκινήτων στην Ευρώπη- έως το 2025.

Με την πρακτικότητα ενός ευρύχωρου SUV και τον δυναμισμό της πιο προηγμένης υβριδικής τεχνολογίας, συνδεσιμότητας και συστημάτων ασφαλείας, το ολοκαίνουργιο Toyota Corolla Cross βοηθά τη σύγχρονη οικογένεια στο να απολαμβάνει τις καθημερινές της προκλήσεις.

Η Toyota Κύπρου δέχεται ήδη τις πρώτες παραγγελίες με τη βασική έκδοση του μοντέλου να ξεκινά από τις €33,300. Όλες οι εκδόσεις είναι αποκλειστικά διαθέσιμες μέσω της πρωτοποριακής υπηρεσίας Online-Κράτησης Αυτοκινήτου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προπαραγγείλουν διαδικτυακά την έκδοση που επιθυμούν και να παραλάβουν πρώτοι το νέο Corolla Cross.

To νέο Corolla Cross φθάνει στην Κύπρο το φθινόπωρο του 2022, όπου θα ξεκινήσουν και οι πρώτες παραδόσεις προς τους πελάτες που θα υποβάλουν εγκαίρως τις παραγγελίες τους.

Μάθετε περισσότερα και προπαραγγείλτε το δικό σας Corolla Cross στο https://www.toyota.com.cy/new-cars/corollacross .

 

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!