ΜΕΝΟΥ

Διαχρονική στήριξη του Ινστιτούτου Νευρολογίας από τον Όμιλο Πετρολίνα

Επίσκεψη στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 14 Μαρτίου τα διευθυντικά στελέχη του ομίλου Πετρολίνα, Ντίνος Λευκαρίτης, Εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Petrolina (Holdings) Public Ltd και ο Δημήτρης Μαυρομίχαλος, Γενικός Διευθυντής της PPT Aviation Services Ltd.

Τους υποδέχθηκαν ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής και Ιατρικός Διευθυντής του ΙΝΓΚ, καθ. Λεωνίδας Φυλακτού και η κοσμήτορας της Μεταπτυχιακής Σχολής του ΙΝΓΚ, καθ. Κυπρούλα Χριστοδούλου. Ακολούθησε ξενάγηση και ενημέρωση σχετικά με το φάσμα δραστηριοτήτων  του ΙΝΓΚ, τις προσφερόμενες  εξειδικευμένες υπηρεσίες, τα διάφορα ερευνητικά προγράμματα, τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα του ΙΝΓΚ, όπως επίσης και ενημέρωση για τον φιλανθρωπικό θεσμό του TELETHON.

Οι εταιρείες του ομίλου Πετρολίνα είναι διαχρονικοί υποστηρικτές του έργου του ΙΝΓΚ, καθώς η συνεργασία και προσφορά τους εκτείνεται και σε φιλανθρωπικό επίπεδο.   Από το 2018, προσφέρονται με χορηγία των εταιρειών του ομίλου, υποτροφίες αριστείας για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΙΝΓΚ, ενισχύοντας την έρευνα και δίνοντας ευκαιρίες στη νέα γενιά επιστημόνων. Ενώ από το 2014 προσφέρονται κουνπόνια καυσίμων στους φοιτητές.

Από το 2011, η Πετρολίνα και η συνδεδεμένη της εταιρεία, PPT Aviation Services, είναι οι κύριοι χορηγοί εκδήλωσης του TELETHON παρέχοντας τα καύσιμα για το «Ταξίδι με τα Φτερά της Ελπίδας».  Η εισφορά τους έκανε την εκδήλωση αυτή, μια από τις πιο πετυχημένες και προσοδοφόρες δραστηριότητες του φιλανθρωπικού θεσμού.  Ο φιλανθρωπικός θεσμός Telethon διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου και το Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου από το 1994 με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των ιατρικών και κοινωνικών αναγκών των ασθενών του Συνδέσμου. Μέρος των εσόδων του Telethon προορίζονται για την ενίσχυση της έρευνας που διεξάγεται στο ΙΝΓΚ, σχετικά με νευρολογικές και γενετικές παθήσεις.

Ο Καθ. Φυλακτού ευχαρίστησε τους κυρίους Λευκαρίτη και Μαυρομίχαλο για τη διαχρονική στήριξη του ΙΝΓΚ από τον όμιλο Πετρολίνα, ιδιαίτερα σε μια χρονική περίοδο με οικονομική αστάθεια και προκλήσεις, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεισφοράς της Petrolina (Holdings) Public Ltd και της PPT Aviation Services Ltd προς τον σκοπό του Ινστιτούτου που είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των ασθενών, η προσφορά των υπηρεσιών προς την κοινωνία, σε συνδυασμό με την έρευνα και την εκπαίδευση της νέας γενιάς επιστημόνων.

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!