ΜΕΝΟΥ

«Business Leader» της χρονιάς στη Βιομηχανία, o CEO της Remedica, Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου!

Το βραβείο «Business Leader» , στην κατηγορία Βιομηχανία έλαβε ο CEO της Remedica, Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου κατά τα 10α ΚΕΒΕ Business Leader Awards!

Η σημαντική αυτή διάκριση, υπογραμμίζει τον καθοριστικό ρόλο της σύγχρονης διοίκησης στο επιχειρείν και μάλιστα σε ραγδαία αναπτυσσόμενους κλάδους όπως ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας.

Το όραμα του Δρ. Νεοπτολέμου για τη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων, τη δικτύωση και τη συνεργασία, αλλά και την εκπαίδευση των ανθρώπων, αποτελούν τους βασικούς ηγετικούς του πυλώνες.

Κατά την εξαγγελία της βράβευσης του, η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη εξήρε την επιμονή του Δρ. Νεοπτολέμου ως προς την διεκδίκηση της αριστείας. Η επιμονή του είναι στοιχείο που έχει καθορίσει την ηγετική πορεία της Remedica παγκοσμίως, όσον αφορά την έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή και διανομή ανώτερης ποιότητας προϊόντων υγείας. Ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης υπογράμμισε την σημασία της δράσης του Δρ. Νεοπτολέμου στην εντυπωσιακή ανάπτυξη της Remedica, αναφερόμενος επιγραμματικά στα ακαδημαϊκά του προσόντα και την επαγγελματική του σταδιοδρομία, που τεκμηριώνουν τις ηγετικές του δεξιότητες. Ο Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου συνεργάστηκε με κορυφαίες εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα, καθώς και οργανισμούς παγκόσμιας εμβέλειας στους τομείς εξειδίκευσής του, όπως μηχανική/αεροδιαστημική, διοίκηση επιχειρήσεων/ανθρώπινο δυναμικό, έλεγχος στατιστικής διαδικασίας.

Στην ομιλία του, ο Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου ευχαρίστησε τους διοργανωτές και αναφέρθηκε στη μεγάλη του απόφαση το 2014 να εγκαταλείψει τη Δημόσια Υπηρεσία _παρά την τότε μεγάλη οικονομική αστάθεια στο νησί_ και να ενταχθεί στον κλάδο της μεταποίησης που αποτελούσε ένα καινούριο τοπίο για τον ίδιο. Σκιαγραφώντας τα βασικά στοιχεία ενός σωστού ηγέτη, ο Δρ. Νεοπτολέμου απάντησε ότι ο σωστός ηγέτης είναι ο σοφός ηγέτης, ο οποίος καλείται να έχει διάκριση για να μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις και να διατηρήσει ισορροπίες ή να λάβει αποφάσεις που θα κριθούν και θα αξιολογηθούν στο άμεσο μέλλον. Επιπλέον τόνισε τη σημασία της επιλογής και της επιβράβευσης των στελεχών που πλαισιώνουν τον ηγέτη, έχοντας ενεργό ρόλο στην υλοποίηση του κοινού οράματος. Αυτά τα στοιχεία, όπως είπε, εμπεριέχουν το στοιχείο της μοναξιάς, αφού πολλές φορές ο ηγέτης καλείται να πάρει μόνος του κάποιες δύσκολες αποφάσεις για να προστατέψει τον ευρύτερο Οργανισμό έχοντας ως γνώμονα ότι, ο ίδιος ο οργανισμός έχει παράλληλα και κοινωνική ευθύνη, με τη στελέχωση, την ανέλιξη και την ενσωμάτωση μεγάλου αριθμού ατόμων. Άρα, τα κριτήρια μίας ηγετικής απόφασης μπορεί να μην αφορούν μόνο τον Οργανισμό αλλά και την ίδια την κοινωνία.

Ο Δρ. Νεοπτολέμου αφιέρωσε το βραβείο σε όλο το προσωπικό της Remedica, στους συνεργάτες του διεθνώς αλλά και στην οικογένεια του που τον στηρίζει διαχρονικά.  

Η Remedica δραστηριοποιείται σε πάνω από 160 χώρες. Η εύρυθμη λειτουργία της και η εντυπωσιακή εξελικτική της πορεία, βασίζονται στη συνεργασία, στο σεβασμό αλλά και στην προσήλωση των ανθρώπων της εταιρείας, προς τον κοινό στόχο: την προστασία της ανθρώπινης υγείας και ευεξίας.

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!