ΜΕΝΟΥ

Γίνε Ανιχνευτής Πυρκαγιάς: Συμμαχία SupportCY Τράπεζας Κύπρου και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Ένα ολιστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει σύνολο ενεργειών που στοχεύουν στην πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση πυρκαγιών στην χώρα μας, περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Γίνε Ανιχνευτής Πυρκαγιάς» που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία του SupportCY Τράπεζας Κύπρου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επιπλέον το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ενημερωτική εκστρατεία για το κοινό, μηχανοκίνητες και πεζοπόρες περιπολίες για πρόληψη πυρκαγιών και χρήση μη επανδρωμένων πτητικών μέσων (drones) για πρόληψη.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου εξειδικευμένοι εθελοντές, πιστοποιημένοι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών, έχοντας στη διάθεσή τους υψηλού επιπέδου εξοπλισμό και πυροσβεστικά οχήματα, υποστηρίζουν τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες στην αντιμετώπιση και κατάσβεση πυρκαγιών.

Επιπρόσθετα,  ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα και εκπαιδευμένο προσωπικό θα βρίσκεται σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Κύπρο, τα οποία θα αποτελέσουν σταθμούς για το Be A Fire Detector Road Trip του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, με στόχο την ενημέρωση του κοινού αλλά και οργανωμένων συνόλων.

Η ανάγκη αυτή προκύπτει λόγω της πρόβλεψης για  ένα ιδιαίτερα δύσκολο καλοκαίρι, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κλιματικής αλλαγής και στοχεύει στην πρόληψη πυρκαγιών, μέσω της ευαισθητοποίησης αλλά και της ουσιαστικής εμπλοκής κάθε πολίτη με το σύνθημα Be a Fire Detector – Γίνε Ανιχνευτής Πυρκαγιάς.

Στη διάσκεψη Τύπου παρευρέθηκε η Υπουργός Δικαιοσύνης & Δημοσίας Τάξης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, η ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι.

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!