ΜΕΝΟΥ

Ανοίγει ο δεύτερος θάλαμος της «Αροδαφνούσας»

Μετά την ολοκλήρωση των έργων ανακαίνισης και επέκτασης του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου ανακοινώνει τη λειτουργία του δεύτερου θαλάμου του Κέντρου, όπως επίσης και του Ιατρείου Διαχείρισης Πόνου το οποίο θα προσφέρει υπηρεσίες σε εξωτερικούς ασθενείς.

Η λειτουργία του δεύτερου θαλάμου στην «Αροδαφνούσα», βρισκόταν υπό αναστολή λόγω οικονομικών δυσκολιών. Με το άνοιγμα του θαλάμου, η δυναμική του Κέντρου θα αυξηθεί από 16 σε 26 μονόκλινα δωμάτια, στα οποία θα προσφέρονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο. Οι υπηρεσίες αυτές, πέραν της ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας, περιλαμβάνουν ψυχολογική, κοινωνική και πνευματική στήριξη σε ασθενείς και οικείους, φυσικοθεραπεία και θεραπείες λεμφοιδήματος και αρωματοθεραπεία.

Επίσης, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος σε συνεργασία με το Cyprus Pain Clinic, θα λειτουργήσει, στο χώρο της «Αροδαφνούσας», Ιατρείο Διαχείρισης Πόνου στο οποίο θα προσφέρονται υπηρεσίες σε ασθενείς για αντιμετώπιση του πόνου που προκύπτει από την ασθένεια του καρκίνου ή τη θεραπεία του. Σήμερα, ένας μεγάλος αριθμός ασθενών βιώνει καρκινικό πόνο, σε όλα τα στάδια της ασθένειας, ακόμα και μετά τη θεραπεία, επομένως οι υπηρεσίες του Ιατρείου Διαχείρισης Πόνου είναι σημαντικές για τους ασθενείς γιατί θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

«Η πανδημία του κορονοϊού καθυστέρησε τους προγραμματισμούς μας για δύο χρόνια» ανέφερε η Ιατρική Διευθύντρια του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, Δρ. Σοφία Νέστορος. «Είμαστε ευτυχείς που είμαστε σε θέση σήμερα να ανοίξουμε τον δεύτερο θάλαμο της ‘Αροδαφνούσας’ και, έτσι, να εξυπηρετούμε περισσότερους ασθενείς που χρειάζονται ανακούφιση σε κάθε στάδιο της ασθένειάς τους. Συνεχώς αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας με πρωταρχικό στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των ασθενών μας». Η Δρ. Νέστορος υπογράμμισε, επίσης, ότι η «Αροδαφνούσα» είναι το μοναδικό Κέντρο στην Κύπρο όπου προσφέρονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας από μια ειδικά εκπαιδευμένη και έμπειρη διεπιστημονική ομάδα Επαγγελματιών Υγείας.

 

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!