ΜΕΝΟΥ

Μάγεψε ασθενείς και προσωπικό η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου στο American Medical Center

Κλασσικές μελωδίες άρτια και με ευαισθησία εκτελεσμένες, πλημμύρισαν την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, το χώρο υποδοχής του American Medical Center (AMC), εκπλήσσοντας ευχάριστα ασθενείς και προσωπικό.

Τη συναυλία με έργα διάσημων μουσουργών, διοργάνωσε για άλλη μια φορά το Ίδρυμα της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, σε συνεργασία με το American Medical Center (AMC).

Τη συναυλία διεύθυνε ο καταξιωμένος μαέστρος Ανδρέας Ασιήκκης και οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν έργα σπουδαίων κλασικών συνθετών, όπως Μπετόβεν, Μέντελσον και Ροσσίνι, καθώς και έργα του Κύπριου μουσικοσυνθέτη Στέλιου Πισσή.

Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ευεργετική επίδραση στην αποθεραπεία των ασθενών, αφού είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η μουσική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του «ευ ζην», ενώ λειτουργεί ως αντιστρεσογόνο για άτομα τα οποία νοσηλεύονται σε Ιατρικά Κέντρα.

Ο άνθρωπος βρίσκεται πάντοτε στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του American Medical Center δήλωσε ο Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου Καρδιοθωρακοχειρουργός και συνιδρυτής του AMC, τονίζοντας ότι η μουσική αποτελεί μια από τις σύγχρονες μεθόδους, η οποία ενισχύει την αποθεραπεία και τονώνει την ψυχολογία των ασθενών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Ιδρύματος της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, το οποίο στοχεύει να φέρει την κλασική και άλλα είδη ορχηστρικής μουσικής κοντά σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, όπως ενοίκους διαφόρων ιδρυμάτων και Ιατρικών Κέντρων.

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!