ΜΕΝΟΥ

Βιώσιμη πρόληψη του Καρκίνου το θέμα του Προγράμματος “Άκου Το Σώμα Σου” από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου με την Ευρ. Επίτροπο Υγείας

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη βιώσιμη πρόληψη του καρκίνου πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο «Αροδαφνούσα» του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου στο πλαίσιο του προγράμματος «Άκου Το Σώμα Σου».

Στην τέταρτη συνάντηση της σειράς ανοιχτών συζητήσεων με το κοινό, κύρια ομιλήτρια ήταν η κυρία Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποίαεπικεντρώθηκε στο κεφάλαιο 3 του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Καταπολέμηση του Καρκίνου, το οποίο είναι αφιερωμένο στην πρόληψη. Η πρόληψη είναι πιο αποτελεσματική από κάθε θεραπεία, αναφέρει το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Κατά του Καρκίνου, το οποίο υπογραμμίζει ότι η πρόληψη είναι επίσης η πιο οικονομικά αποδοτική μακροπρόθεσμη στρατηγική για τον έλεγχο του καρκίνου. Δεδομένου ότι 40% των περιστατικών καρκίνου θα μπορούσε να προληφθεί, το Ευρωπαϊκό Σχέδιο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την αντιμετώπιση των βασικών παραγόντων κινδύνου, όπως οι καρκίνοι που προκαλούνται από το κάπνισμα, την επιβλαβή κατανάλωση αλκοόλ, την παχυσαρκία και την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, την έκθεση σε ρύπανση, καρκινογόνες ουσίες και ακτινοβολία, καθώς και οι καρκίνοι που προκαλούνται από λοιμώξεις.

Ο αντιπρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, κ. Αλέκος Σταμάτη, στην εναρκτήρια τοποθέτησή του τόνισε ότι ο Σύνδεσμος στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε αυτά τα θέματα με στόχο την αποφυγή μελλοντικών ασθενειών. «Η δική μας ευθύνη έγκειται στο σχεδιασμό και την εφαρμογή ολιστικών πολιτικών και υπογραμμίζουμε ότι ως Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου είμαστε δίπλα στις αρμόδιες αρχές με την εμπειρογνωμοσύνη μας για να δημιουργήσουμε πολιτικές που θα συμβάλουν στην προστασία της υγείας των πολιτών του κράτους μας».

Οι ανοικτές συζητήσεις έμπνευσης και παρακίνησης #ΆκουΤοΣώμαΣου πραγματοποιούνται κάθε μήνα και είναι ανοιχτές στο κοινό. Στόχος είναι να εμπνεύσουν το κοινό για να προσαρμόσει στην καθημερινότητά του καλύτερες συνήθειες προς ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου www.anticancersociety.org.cy. Υποστηρικτές της δράσης είναι οι εταιρίες Αλέκτωρ, MSD, Lidl Κύπρου, G.A. Stamatis and Co. Ltd, Roche, χορηγός επικοινωνίας η εφημερίδα Καθημερινή και το ραδιόφωνο Love FM.

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!