ΜΕΝΟΥ

4ο Φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας Ορεινής Λάρνακας

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 Μέλι: Ένας αληθινός θησαυρός υγείας και δύναμης

Η αξία του έχει εκτιμηθεί από τα πανάρχαια χρόνια! Αποτελούσε βασικό συστατικό της διατροφής των αρχαίων πληθυσμών και χρησιμοποιείτο, τόσο για την διατροφή τους όσο και ως συστατικό σε φαρμακευτικά σκευάσματα. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, άρωμα και γεύση, το μέλι ανήκει στις τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό μας.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου, τα Μελισσοχώρια της Ορεινής Λάρνακας, δίνοντας ξανά ζωή στον τόπο τους, ετοιμάζονται για τέταρτη φορά να τιμήσουν αυτόν το θησαυρό της φύσης με το φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας το οποίο φιλοξενείται στο πιο ορεινό χωριό των μελισσοχωριών της περιοχής, στο γραφικό χωριό της Οδούς!

Το φεστιβάλ επιστρέφει μετά από διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας και οι διοργανωτές υπόσχονται ότι οι επισκέπτες θα περάσουν μία υπέροχη μέρα χαράς και διασκέδασης αφιερωμένη, αποκλειστικά, στο μέλι και τις θαυματουργικές του ιδιότητες. Θα μάθουν για τη μέλισσα και το μέλι ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια μεγάλη γκάμα προϊόντων τα οποία έχουν ως βάση το μέλι και τα υπόλοιπα προϊόντα της μέλισσας (γύρη, βασιλικός πολτός, κερί, πρόπολη).  Τέλος, όσοι το επισκεφτείτε θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε το πανέμορφο χωριό της Οδούς και να ανακαλύψετε την ομορφιά και τη μαγεία του!

Στο φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας λαμβάνουν μέρος πέραν των 20 εκθετών με  Μέλι και προϊόντα μελιού, από όλη την Κύπρο ενώ θα υπάρχει μια τεράστια γκάμα προϊόντων Γαστρονομίας, ομορφιάς και ευεξίας καμωμένα από μέλι.

Το φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του στις 10 30 το πρωί με τα εγκαίνια του Κέντρου Τεχνητής Αναπαραγωγής Βασίλισσας Μέλισσας «Μέλισσα Ζωή». Το κέντρο ήταν μια πρωτοβουλία των Ροταριανών Ομίλων Κύπρου και της Τράπεζας Κύπρου.

Μια μελένια οικογενειακή απόδραση, σε ένα πανέμορφο χωριό όπου θα περάσετε αξέχαστες στιγμές διασκέδασης αλλά και γνώσης!

 Για περισσότερες πληροφορίες:

Μαρία Σολομωνίδου

Τηλ. 99130092

Μέλος οργανωτικής επιτροπής

 

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!