ΜΕΝΟΥ

10 Χρόνια Προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation

Συμπερίληψη, Ενδυνάμωση και Έμπνευση

10 χρόνια ουσιαστικής προσφοράς στην κοινωνία της Κύπρου συμπληρώνει φέτος το Ίδρυμα Andrey και Julia Dashins Foundation. Τιμώντας την 10η επέτειό του, το Ίδρυμα παρουσίασε στο πλαίσιο σεμνής τελετής στην Λευκωσία το έργο των τελευταίων 10 ετών και το αποτύπωμα που είχε στο κοινωνικό σύνολο μέσα από τις δράσεις του. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη ΜΚΟ, πολιτικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι καθώς επίσης και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Στην εναρκτήρια ομιλία της, η κα. Nataliya Ryaba, επικεφαλής του Ιδρύματος, εστίασε στη σημαντική πορεία που ακολούθησε το Andrey & Julia Dashin’s Foundation προς τη δημιουργία ουσιαστικής κοινωνικής αλλαγής. «Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, το ίδρυμα κατόρθωσε να χαράξει μια αξιοσημείωτη πορεία, ταυτισμένη από αισθήματα συμπόνιας, δέσμευσης και θέλησης για αλλαγή», ανέφερε η κα. Ryaba. Κάνοντας την αναδρομή της στην πορεία του Ιδρύματος, η κα Ryaba εξήρε τη σχέση που έχει αναπτυχθεί με πολλούς οργανισμούς ΜΚΟ στην Κύπρου, έχοντας έναν κοινό στόχο την υλοποίηση σημαντικών προγραμμάτων με αποδέκτες ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας και ιδιαίτερα παιδιών.

Ακολούθως η κα. Julia Dashina, ιδρύτρια του Ιδρύματος Andrey και Julia Dashin’s Foundation, μοιράστηκε τη φιλοσοφία πίσω από το έργο του ιδρύματος. «Η συνεχής μας προσπάθεια για προώθηση της ευγένειας και της καλοσύνης, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης αυτή τη δεκαετία, για την υλοποίηση διαφορετικών και σημαντικών προγραμμάτων σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η περίθαλψη, ο πολιτισμός και το περιβάλλον». Όπωςεπεσήμανε η κα. Dashina, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στον αντίκτυπο που έχει η όλη δράση του Ιδρύματος, κυρίως σε σχέση με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής συνανθρώπων μας, και ιδιαίτερα τη στήριξη παιδιών που έρχονται αντιμέτωπα με προκλήσεις στην καθημερινότητά τους. «Αν και σε παγκόσμιο επίπεδο οι ατομικές προσπάθειες μπορεί να φαίνονται ασήμαντες, στο Ίδρυμα ενώνοντας την ενέργεια μας, πιστεύουμε ότι είμαστε ικανοί να επιφέρουμε μεγάλες αλλαγές», τόνισε η ιδρύτρια του Ιδρύματος Andrey & Julia Dashin’s Foundation. Με αμείωτο πάθος για τη δημιουργία μιας κοινότητας που ενσωματώνει, προστατεύει και στηρίζει, η κα. Dashina επιβεβαίωσε εκ νέου τη δέσμευση του Ιδρύματος για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων και ασφαλών χώρων, υποστηρίζοντας ενέργειες και δράσεις που ωφελούν την κοινωνία.

Από την πλευρά του ο κ. Andrey Dashin, ιδρυτής του Ιδρύματος Andrey & Julia Dashins Foundation και οραματιστής αυτή της μεγάλης πρωτοβουλίας, απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους με βαθιά εκτίμηση και προσδοκία για το μέλλον. «Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί μια δεκαετία ανάπτυξης, δέσμευσης και κοινών επιτυχιών σε κρίσιμους τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση και η διαχείριση των προκλήσεων στο περιβάλλον», ανέφερε. Αναγνωρίζοντας τις συνεργασίες που έχουν ενισχύσει το θετικό τους αποτύπωμα στην κοινωνία, ο κ. Dashin επιβεβαίωσε την αποστολή του Ιδρύματος για συνεχή υποστήριξη, συμπερίληψη και ενδυνάμωση. Τόνισε επίσης τη βασική πίστη του Ιδρύματος στην κοινωνική ενσωμάτωση τόσο ως ηθική υποχρέωση, όσο και ως ζωτική επένδυση σε μια κοινωνία που ποικίλει. «Προσκαλούμε τον κάθε ένα από εσάς να γίνετε πρεσβευτές της αλλαγής, για να συνεχίσουμε να χτίζουμε έναν κόσμο όπου ο σεβασμός και οι ευκαιρίες θα προσφέρονται σε όλους», είπε. Εκφράζοντας βαθιά ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη, ο κ. Dashin κάλεσε για συνέχιση και επέκταση συνεργασιών που θα έχουν στόχο τη δημιουργία ενός πιο συμπεριληπτικού και δίκαιου κόσμου.

Την παρουσία της στην εκδήλωση έδωσε επίσης και η τέως πρώτη Κυρία, κα. Άντρη Αναστασιάδη, η οποία ηγήθηκε της πρωτοβουλίας ίδρυσης του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνική Στήριξης το 2015 και συνεργάστηκε στενά με το Ίδρυμα Andrey & Julia Dashin’s Foundation. Ευχαριστώντας τους Andrey και Julia Dashin’s για τη στήριξη στην επίτευξη των στόχων του Ανεξάρτητου Φορέα, η κα. Αναστασιάδη επεσήμανε σε σύντομο χαιρετισμό της, πως με τη συνεισφορά του Ιδρύματος επιτεύχθηκε η επιχορήγηση διδάκτρων μεγάλου αριθμού φοιτητών, από οικογένειες που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, έτσι ώστε να μπορέσουν τελικά να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους αντί να τις εγκαταλείψουν.

Ολοκληρώνοντας την εκδήλωση, η Επικεφαλής του ΙδρύματοςAndrey & Julia Dashin’s Foundation κα. Nataliya Ryaba ανέφερε: «Καθώς κοιτάμε πίσω, στο ταξίδι του Ιδρύματος κατά την τελευταία δεκαετία, είναι προφανές ότι οι συλλογικές μας προσπάθειες έχουν δημιουργήσει μια κληρονομιά συμπόνιας και επιδραστικής αλλαγής. Έχουμε υιοθετήσει μια πολυδιάστατη προσέγγιση στη φιλανθρωπία όλα αυτά τα χρόνια». Καταλήγοντας είπε: «Με μια ισχυρή βάση που έχει τεθεί στην Κύπρο, οι επερχόμενες δράσεις μας θα είναι παράδειγμα της συνεχούς αφοσίωσής μας στη δημιουργία εμπειριών για όλους. Είμαστε υπερήφανοι για τις συνεργασίες και τη δέσμευση μας προς την κοινωνία και θα συνεχίσουμε να προωθούμε την αποστολή μας και τα επόμενα χρόνια.»

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!