ΜΕΝΟΥ

10 10 100 Εκατό Δημότες της Λεμεσού ενώνουν δυνάμεις για την πόλη τους

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη, ευρείας κλίμακας δημόσια διαβούλευση, την οποία διοργάνωσε ο Οργανισμός Λεμεσός 2030 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Υποψήφια Πόλη. Στη διαβούλευση, με τίτλο 10 10 100, συμμετείχαν εκατό δημότες με αξιοσημείωτη ποικιλομορφία ιδιοτήτων, ηλικιών, εμπειριών και καταγωγής. Κοινός παρονομαστής, η αγάπη τους για τη Λεμεσό, και κοινός στόχος η συνδιαμόρφωση του φακέλου διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2030.

100 άτομα, χωρισμένα σε 10 τραπέζια, ένωσαν τις φωνές τους, εκφράζοντας πρόσωπο με πρόσωπο, τις δικές τους απόψεις, ιδέες και προτεραιότητες για την Λεμεσό της επόμενης δεκαετίας. 

Η διαβούλευση 10 10 100 ήταν το αποκορύφωμα δεκάδων συναντήσεων, που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες, για τη διαμόρφωση του οράματος για το μέλλον της Λεμεσού. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την ταυτότητα του/της Λεμεσιανού/ής, τη ραγδαία ανάπτυξη της πόλης, την πολιτιστική κληρονομιά, τους δημόσιους χώρους, τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων, όπως επίσης και εισηγήσεις για πολιτιστικές δράσεις. 

Η ενθουσιώδης συμμετοχή και η ανάδειξη ενός τεράστιου πλούτου απόψεων και ιδεών, επιβεβαίωσε την ανάγκη αλλά και την ετοιμότητα των Λεμεσιανών να συμμετέχουν στις διαδικασίες που αφορούν την πόλη τους. 

Σε χαιρετισμό της η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Οργανισμού Λεμεσός 2030, κα Ελεάνα Αλεξάνδρου, ανέφερε, ότι η πορεία των τελευταίων μηνών αποκαλύπτει συνεχώς, την ανάγκη των δημοτών, να συμμετέχουν ενεργά σε θέματα που αφορούν την πόλη τους. Η πορεία διεκδίκησης, υπέδειξε η κα Αλεξάνδρου, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να συντονιστούμε όπως ποτέ προηγουμένως και να γράψουμε την πρόταση διεκδίκησης, μαζί.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Νίκος Νικολαΐδης, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στη σημασία της αναγνώρισης των προτερημάτων αλλά και αδυναμιών της πόλης, καθώς όπως είπε, ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ζητεί να δούμε την πόλη με έναν ολιστικό τρόπο. Παράλληλα, ο κ. Νικολαΐδης εξέφρασε την πεποίθηση, ότι η Λεμεσός θέλει και μπορεί να κερδίσει το τίτλο.

Η εκδήλωση 10 10 100 πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ τον παλμό της συζήτησης μετέφερε ζωντανά το Κανάλι 6. Στο πλαίσιο αυτό, φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών Ασπασίας Παπαδήμα και Εύας Κοραή, σχεδίασαν και παρουσίασαν Έκθεση Αφίσας και Σύγχρονου Σουβενίρ αποτυπώνοντας τη δική τους εμπειρία και απόψεις για τη Λεμεσό.  

Το συντονισμό της συζήτησης στα 10 τραπέζια ανέλαβαν οι Ρία Αλεξάνδρου, Σάρα Μαρίζα Βρυωνίδου, Ράνια Ιακώβου, Μαρίνα Κακουλλή, Εύα Κοραή, Dara

Milovanovic, Φειδίας Παυλίδης, Μαρίνα Πασιά, Κωνσταντίνα Πήτερ και Πάνος Χατζηχριστοφή. Η ομάδα του Λεμεσός 2030 συμπληρώνεται με: Βιρίνα Γκούντα, Διομήδη Κουφτερό, Έλενα Αγαθοκλέους, Ελένη Πασιά, Όμηρο Παναγίδη, Αντρέα Αστανιό, Κατερίνα Κουντουριώτη.

Η συμμετοχή συνεχίζεται και μέσα από τον Παλμογράφο του Λεμεσός 2030, ένα σύντομο ερωτηματολόγιο που συγκεντρώνει και ακούει τον παλμό των δημοτών της Λεμεσού.

Για σύνδεση με τον Οργανισμό Λεμεσός 2030 ΠΠτΕ Υποψήφια Πόλη, συντονιστείτε σε Facebook και Instagram στο @lemesos2030 αλλά και μέσα από την ιστοσελίδα www.lemesos2030.com.

Στοιχεία επικοινωνίας: info@lemesos2030.com | 99800050

© Φωτογραφίες: Σκεύη Λαού, Αντρέας Αστανιός, Κατερίνα Κουντουριώτη

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!